Kryddig kycklingpasta med cocktailinslag??


2 st kycklingfiléer
1 stor scharlottenlök
ca 10 st cocktailtomater
1-1,5 dl matlagningsgrädde
Några skivor vattenmelon
1 tsk chilisalt (Ica Maxi)
1 tsk Limepeppar (Ica Maxi)
1 tsk kibbykrydda
ca 6 st krossade sichuanpepparkorn
Salt efter behov
Olivolja till stekning och lite till pastan

Tagliatellepasta till 2 personer

Koka upp vattnet till pastan. Stek upp kycklingfiléerna, skurna i mindre bitar, i olivolja. Stek tills köttet är genomstekt och har lite brun färg. Krydda köttet med alla kryddor. Låt det fräsa en stund och hacka ca 6 cocktailtomater och hacka löken under tiden om du inte redan gjort det d.v.s. (Somliga är ju snabbare än andra :) Blanda ner löken och tomaterna i köttet och fräs tills att tomaterna börjar mosa sig. Häll till sist i matlagningsgrädden. Smaka av med salt och eventuellt mer grädde om du inte vill ha det för starkt.
Garnera med cocktailtomater och vattenmelonskivor.

Griskött i sötsur sås med ris och sockerärtor


(Jag vet bilden blev dålig)

2 grishalskotletter
1 paket Sockerärtor
1 glasburk Uncle Ben´s Sweet and sour
Salt
Pepparmix
Oregano
Koka ris för två personer. I detta fallet använde jag riskokare. Skär köttet i små bitar. Rensa det från fett och ben.
Fräs upp sockerärtorna i lite olivolja och salta, peppra och strö på lite oregano. Lägg sedan antingen sockerärtorna åt sidan medan du steker upp köttet eller behåll dem på svag värme.
Du kan med fördel använda samma stekpanna till köttet som du hade till sockerärtorna. Då har du kvar lite från kryddningen i pannan som du kan ha på köttet. Salta och peppra köttet lite och låt det bli genomstekt. Häll på Uncle Ben´s såsen och låt det bli varmt. Färdigt! Snabbt. Smidigt och gott.

Garnering:
1 physalis


Min andra blogg

För er  som undrar vad jag gör när jag inte fixar min matblogg så kan ni gå in och följa mina dagar på www.zpeedylovesme.blogg.se
WELCOME!

Lite annorlunda med krabbor

Ja då har man testat något nytt...KRABBA!!!!


3 krabbor gick på 197 kronor på torget. De var "bara" till att knäcka och skära och sprätta upp....hrm....
Jag tänker INTE rekommendera dessa käääära djur eftersom jag själv inte var så förtjust i det, men några bilder och tips kommer i alla fall här för er som råkar gilla att äta Sebastian från "Den lilla sjöjungfrun":
 Eftersom både en och två har läst min blogg här om dessa himla krabbor och berättat att jag fått helt fel för mig så fixar vi lätt till det så här så länge tills jag hinner skriva det rent. Så jag hoppas att ni som läst inte provat på krabborna ännu eller vetat bättre än mig angående dessa små "söta "djur....hrm....

Citat från Lars:
"själva kroppen delad på mitten helt korrekt. Lamellerna som du benämner kroppshalvorna är mjuka andningsorgan som sitter direkt på den hårda kroppens båda sidor är borttagna på din bild. Inne under skalet finns en röd massa som är rom. Denna är ofta skiktad med levern. De smakar båda gott. Det du benämner smör är närmast vitt eller med rosa nyans och sitter på levern det äter aldrig vi utan skrapar bort vid rensningen. I bakdelen av varje kroppshalva precis innanför snittlinjen finns en äcklig slemmig klump som jag nogsamt pillar bort liksom analen som löper från stjärten upp mot huvudet och passerar den goda rommen. Kroppen krossar vi aldrig utan pillar ut det fina krabbköttet genom benöppningarna med en speciell smal gaffel med bara två horn. Då får man inte med något från den hårda kroppen att tala om. De övre lederna som sitter kvar på din bild måste man då först ta bort. Oftast lossnar de om man vrider och knäcker samtidigt men det händer också att de som i ditt fall blir sittande"

(Tusen TACK Lars!!!!! Ja även lite tack till dig Thomas.....)


Jag serverade grönsaker till. Jag skivade upp rädisor, gurka, tomat, röd lök och gul paprika. Jag hade även rostat bröd till. Surkålsbröd, pumpabröd och vitlöksbröd. Min frys är full av bröd.... Det blev lite mycket...hrm...
Så klart så skulle pojkvännen ha löjrom till krabban och för sonens skull hade jag vitlökssås också. Ett kallt vitt vin till och ett fint ljus med mangodoft på bordet och stämningen blev lyckad.

Thomas visade Adam hur det skulle gå till. Jag höll mig bakom kameran för säkerhetsskull. Man vet ju aldrig om krabborna anfaller...Och jag var RÄTT nervös att de skulle ha ätit upp något gott från kylen när de låg där och väntade på att ätas upp....
Jag är osäker på om jag någonsin kommer äta krabba igen...möjligtvis klorna...

HEJ ALLIHOPA!

Kan meddela att bloggen står under paus. Vilket ni säkert redan räknat ut, men ändå. Jag känner mycket lite inspiration för närvarande. Men jag kommer tillbaka! Var så säkra på det! Ska försöka uppdatera här inom några dagar så håll ögonen öppna och glöm inte att det finns många recept här som kan få just DIN kväll att tindra!

(Jag skulle ju kunna jobba på TV... "kom och köp kom och köp! HAr en JÄTTEFIN stekpanna framför mig som kan ge dig både närhet och ömhet eller ännu bättre tredje gradens brännskador. Var inte rädda gott folk för inuti er finns en liten gnista som bara lääääängtar efter en varm och skön STEKPANNA!!!!!!" Vad tror ni? Skulle jag fixa det??)

RSS 2.0