Vacker tisdagsmiddag...dock EJ soppa!!!!


 

(Kommande recept är tänkt till 2 portioner…..)

 

UGNSPOTATIS:

3 stycken skivade stora potatisar

En smord ugnsform, spelar inte så stor roll hur stor form du tar så länge du har koll på potatisen i ugnen.

Rapsolja

Salt och peppar, smaka av hur salt du vill ha det.

Sätt ugnen på 225 grader och droppa rapsolja över potatisarna som du lägger i formen. Sätt in dem i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Rör runt lite då och då och salta och peppra dem EFTER att de varit i ugnen.

 

KYCKLINGFILÈMARINAD:

0,5 dl olivolja

1 tsk soja

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk oregano

¼ tsk senapspulver

1 pressad vitlök

Blanda ingredienserna ovan och häll ner det i en fryspåse och lägg ner 2 stycken kycklingfiléer. Låt köttet ligga och vila i marinaden medans du förbereder såserna.

När poatisen har fått fin brun färg så steker du upp köttet tills köttet är genomstekt. Pensla köttet med marinadsaften då och då så får du saftigt kött.

 

ÄDELSÅS:

50 g ädelost

½ dl créme fraiche

2 krm salt

1 krm svartpeppar

Mosa ner osten i fraichen och salta och peppra lite grand. Ställ såsen kall.

 

SOJASÅS:

1 msk klippt koriander

3 msk valnötsolja

3 msk olivolja

1 msk sesampasta

1 msk Kikkoman soja

½ tsk Persillade krydda

1 msk kycklingfond

1 nypa muskotnöt

Blanda ovanstående ingredienser, vispa gärna det lite, häll ner det i en liten mjölkkanna om du har en. (Det blir lättare att hälla den sen på maten.)

 

OCH NU TILL UPPLÄGGET:

Du behöver detta utöver de andra ingredienserna:

3 champinjoner

1 tomat

1 röd lök

1 paket italiensk salladsmix

OCH

½ liten burk majskorn

Skiva svamp, tomat och lök

€             Lägg först salladsmixen på tallriken.

€              Därefter potatisskivor.

€             Tomatskivor vid sidan och champinjonerna vid andra sidan.

€             Röd lök ovanpå tomaterna.

€             Majskorn lite utspritt.

€             Droppa sojasås över maten.

€             Kycklingfilén lite snyggt vid sidan så att potatisen fortfarande syns.

€             En klick ädelsås på/bredvid köttet.

€             Garnera gärna med en liten korainaderbukett i såsen.

 

Personligt tips:

Sojasåsen blir salt i smaken och du bör smaka av den innan du häller den över maten så du vet hur mycket du kan hälla på senare. ädelsåsen kan du om du vill ta mindre ost i om det finns mögelostkänsliga …barn…hrm….vid bordet.

SMAKLIG MÅLTID!!!!!!

 

 

/ Andrea

 

 

 


Onsdagssallad



2-3 portioner:
10 köttbullar
1 rödlök
10 cm gurka
2 stora tomater
1/2 isbergssalladshuvud
1/2 liten burk majs
3 stora champinjoner
1/2 röd paprika

Dressing:
0,5 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 tsk orientalisk krydda
1 tsk finklippt koriander

Blanda salladen med dressingen och servera direkt. Garnera gärna med lite korianderblad och peperoni.

Måndagssoppa



Krutonger:

6 skivor bröd- skuret i kuber

0,5 dl olivolja med vitlök (eller vanlig olivolja och pressad vitlök)

Riven parmesanost strös över olivoljan

Lägg ner brödet och rör runt ordentligt tills alla kuber är oljiga.

Sätt in dem i 175 grader i ugnen i ca 15 minuter. Låt de kallna.

 

Soppa:

1 skivad morot

1 skivad purjolök

3 slantar hackad ingefära

1 röd hackad paprika

2 skivade eller hackad champinjoner

Fräs grönsakerna i lite rapsolja i en stor kastrull.

 

Häll i 1 liter vatten

½ pressad lime

1 msk ostronsås

2 msk fisksås

½ grönsaksbuljongtärning

½ Tom Yam-buljongtärning

1 msk klippt eller hackad koriander

Låt allt koka upp ca 10 minuter.

Ca 300 g skalade räkor

100 g bokstavspasta

Lägg i räkor och pasta 5 minuter innan servering.

 

Garnering:

Persilja

Limeskiva

Krutonger

 


kommentarer tack!

Kom igen nu hörni! NÅGON kommentar borde väl inte vara så svår att kladda ner???


Tacocrépes

Pannkakor:
6 stycken:
3 dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg
Vispa smeten och stek upp i margarin. Låt översidan bli helt torr och vänd sedan pannkakan och låt den få fin färg på andra sidan också.

Köttfärsfyllning:
500 g blandfärs
1/2 purjolök, hackad
1 msk hackad ingefära
4 tsk hoisinsås (Ja jag gillar hoisinsås, använder det flitigt)
1hackad liten röd chili
2 msk soja
1/2 hackad röd paprika
1 liten burk majs
1 paket tacokrydda
Lagrad ost att lägga på crépesen
Salt
Stek upp köttet i lite fett och blanda ner alla ingredienser. Lägg fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Skiva lite god ost ovanpå. Sätt in rullarna i 250 grader ca 15 minuter. Servera. Gärna med en grönsallad till.

Tips:
Om du har någon som inte klarar äta för stark mat så dela upp köttet och lägg ej i chili i den ena kötthalvan. De crépesen som har tandpetare istuckna på bilden är de som jag inte har stark chili i. Sonens mage tar stryk av stark mat. Markera gärna mat med tandpetare. Lätt att ta bort och skadar inte maten!!


Specialmeny


3 portioner:

Vitlökssalsa:

(Förbered minst 2 timmar innan servering.)

 

2 finhackade vitlöksklyftor

10 förvällda finhackade mandlar

2 smulade rostemackor

1,5 dl olivolja

2 tsk citronsaft

3 msk hett vatten

Salt och peppar.

Blanda ovanstående ingredienser väl och ställ in det i kylen i minst 2 timmar innan den ska ätas. Serveras till grönsaker eller kött.

 

Zucchinistavar:

1 zucchini

0,5 dl mjöl

salt, peppar

citronsaft

olivolja till stekning

Skär sköljd zucchini i tunna stavar och låt dem stekas upp i stekpanna som är ordentligt smord med olivolja. Strö mjöl ovanpå zucchinin och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra dem och droppa eventuellt lite citronsaft ovanpå.

 

Salsabönris

4 portioner:

1 gul lök

Go green barbeque salsa

1/2 - 1 tsk mald spiskummin

2 tsk citronsaft

4 naanbröd/pitabröd

4 dl okokt ris kokas upp i 3,5 dl vatten.

Hacka löken och stek upp den i olivoljan. Rör ner ett paket Go Greens barbeque salsa och blanda ner det kokta riset. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Droppa citronsaften över och servera antingen i pitabröd eller med naanbröd vid sidan om

Havspasta-tallrik


2 portioner:

1 paket seafishmix

1 burk krossade tomater

2 pressade vitlöksklyftor

1 hackad gul lök

1 dl matlagningsvin

2 msk örter : basilika, oregano, persillade

1 msk ostronsås

Pasta

Koka upp pasta enligt anvisningar på paketet. Stek under tiden upp lök och vitlök i lite olja. Häll ner krossade tomater och matlagningsvin. Låt det småputtra i 10 minuter. Tillsätt örter och till sist seafishmixen. Låt det bli genomvarmt och servera ovanpå pastan.


Ris á la bacon


3 portioner:

4 dl ris. Kokas i 7 dl vatten.
350 g strimlad bacon. Stek upp det medans riset kokar.
1 gul lök
1 röd paprika
5 cocktailtomater
1 slant finhackad ingefära
1,5 tsk citronpeppar
4-5 msk ostronsås

När baconet är stekt så blanda ner grönsakerna och riset i wokpannan. stek allting tillsammans och blanda ner ostronsåsen och citronpepparn.

RSS 2.0