Pusskalas- min sanna hjälte

image277
image279
image280

Crépes med lax och räkfyllning

image276
3 personer:
Crépes:
5 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
lite salt
Blanda detta och stek i lite smör till pannkakor. Räk och laxfyllningen ska sen läggas i dessa och rullas samman.

Räk och laxröran:
100 g skalade räkor
200 g tärnad lax, eller skuren i mindre bitar
2 msk smör
4 msk vetemjöl
2,5 dl fiskbuljong (2,5 dl vatten och ca 1/2 tärning fiskbuljong)
1 dl grädde
salt, peppar
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt fiskbuljongen och grädden. Salta och peppra. Låt koka 3-5 minuter. Lägg i lax och räkor.

Lägg lax och räkröran  i crépesen och rulla ihopa dem och lägg dem i en smord form. Strö 1 dl riven ost över rullarna. Sätt in dem i ugnen på 250 grader i tio minuter.

Personligt tips:
Svamp kan vara gott att ha i röran.

Familjens åsikt om maträtten:
Mäktigt! Gott!!! Hunden slickade sig nöjt om munnen efter att ha fått mina crépes. Min aptit är borta sedan jag blev förkyld.


Fusili med skinktärningar i grönmögelost

image274
Koka upp vatten med salt och koka pastan.

Detta behöver du förutom pastan:
1 gul lök-finhackad
250 g tärnad rökt skinka
1 vitlök-pressad
100 g grönmögelost (St Clemens 17%)
10 små skogschampinjoner delade i småbitar
1/2 - 1 burk créme fraiche
Fräs upp löken i en stekpanna med lite rapsolja. Blanda ner skinkan. Pressa ner vitlöken och låt allt fräsa en stund. Hacka under tiden champinjonerna. Lägg i dem och osten som du delar i mindre bitar. Låt det fräsa/stekas tills att osten smält. Sen häller du ner créme fraichen. Låt det puttra upp och sen är det färdigt att serveras.
Garnera med lite gurkskivor eller limeskivor.

Personligt tips:
Du kan använda ädelost istället eller någon annan blå- eller grönmögelost. Och istället för skinktärningar så går bacon också bra. Eftersom skinkan är salt så behöver du inte salta. Men om du vill ha lite mer kryddsmak i så använd gärna pepparmix. Lite citronsaft i kan också bli gott.

Familjens åsikt om maträtten:
Hade jag hållt en grönmögelost framför näsan på min son så hade han sagt uuuuurk. Men när jag använder det i matlagning så tycker han att det är jättegott. Han berömde t.o.m pastan.

Guilinchilifärs med aubergine

image272
Guilinchilifärs med aubergine:

1 Aubergine- delas i bitar, stekes i olivolja. Ta rikligt med olja.
2 finhackade vitlöksklyftor stekes med auberginen
1 liten bit ingefära finhackas och stekes med auberginen.
salta lite grand och häll gärna lite citronsaft på auberginbitarna.

Stek upp kycklingfärs med hackad lök. Salta och krydda med några nypor köttbuljong på pulver. Blanda ner guilinchilisås ca 2 msk. Krydda med chengdu-krydda.

Servera med ris.

Personligt tips:
Ingredienserna vi har använt idag kan vara svåra att få tag på. Därför föreslår jag att istället för gulinchilisås så använder ni er av lite krossade tomater och kryddar rikligt med färsk chili finhackad. Chengdukryddan är köpt i Kina men du kan använda femkryddor eller något annat som du tycker passar ihop. Kycklingfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen tyckte så klart att det var för starkt så han drack nog fyra glas dricka för att stå ut. Vi vuxna tyckte styrkan blev perfekt och jag älskar aubergine så för mig var det perfekt!!

Skinkbacon med hoisinsås , recept till din älskade hund

image270image271
Strimlad skinka 100 g
Bacontärningar i lite hoisinsås ca 100 g
200 g torrfoder
5 svarta bajspåsar

Blanda alla ingredienserna i en stor skål och låt hunden sätta sig fint. Han eller hon ska titta dig djupt in i ögonen och sen på matskålen och sen i dina ögon igen. Säg "skall" och bli förvånad över att hunden skäller en gång och sen automatiskt tror att om han eller hon hoppar så ska man få ta sin mat själv... Prova säg "skall" en gång till. Upptäck att hunden hoppar igen och viftar på svansen. Låt hunden sätta sig ner igen och denna gången ge fan i att säga "skall". Sätt ner skålen. Se på när hunden glufsar i sig hela härligheten och avslutar maten med ett djupt rap.
Lägg märke till att allt som heter ögonkontakt numera inte kommer att visa sig förrän nästa mål mat serveras.

Låt maten jäsa i hundens mage ca 30 minuter. Var sedan beredd att parera mellan bajsspritsarna så att det inte hamnar på dina nya stövlar som du så fint impregnerade dagen innan. Ha 5 bajspåsar redo i jackfickan eller allra helst i byxfickan för det är inte säkert att du hinner ta på dig jackan när hunden måste ut och bajsa. Stå kvar ute på kommunens gräsmatta i ca 57 minuter. Och glöm inte ta med MOBILEN ut! Annars kan du inte ringa din sambo så att han kommer ner med fler bajspåsar.

Försök nu gå hem i lugn takt så att hunden hinner bajsa igen precis innan ni ska gå in i trappen. Låt detta bajs ligga kvar (det är omöjligt att plocka upp löst bajs från stenarna ändå) och snabba dig därifrån så att inte grannarna ser att det är din hund som haft ränneskitan där. Låt nu hunden vila sig när du väl är hemma. Passa på att diska under tiden. Upptäck att pizzorna som du lagade till dig själv är borta.
Titta ut i hallen där hunden står och ulkar. Se dina mästerliga pizzor blänka på parketten blandat med torrfoder och den jävla baconskinkan med en doft från hoisinsås och galla.
Det är nu som du är glad över att du gav hunden en god måltid för hon gav dig precis ögonkontakt TROTS att du inte erbjöd henne någon form av mat. Tyvärr betydde hennes bedjande blick att hon behöver gå ut och bajsa...

älgskav med gnocchi


image269
2-3 personer:
240 g älgskav
1 purjolök
500 g gnocchi, koktid 2 minuter
Sallad:
1/2 salladshuvud
1 gurka
5 stora champinjoner
5-6 tomater
salladsdressing:
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
1,5 tsk oregano
1 tsk timjan
Stek upp älgskaven med hackad purjolök och salta och peppra. Du kan krydda med andra kryddor också beroende på vad du är sugen på så klart. Koka upp gnocchin.
Skär eller hacka grönsakerna och blanda i dressingen.

Makaronilåda á la Andrea

image266
Koka en stor kastrull med makaroner. Salta vattnet och häll i lite olivolja.
Skär 3/4 falukorv i bitar och hacka en purjolök. Stek korven och purjolöken i olivolja. Tillsätt 1 tsk dijonsenap, 2,5 dl minigrädde, 1 tsk chili garlic sauce och szechuan sauce ca 3 tsk. (Stark chilisås)
Lägg makaronerna i en gratängform, korvblandningen ovanpå och grovt riven lagrad ost på toppen. Krydda med pastakrydda. Sätt in i 200 grader i ca 15 minuter eller tills att osten har smält och börjar bli brun.

Personligt tips:
Det är inte alla hushåll som använder sig av just de sorters chilisåser som vi har i mitt hem, så ta vad ni har. Annars så kan man ju alltid krydda med chilikryddor. Smaka av såsen mellan varven.

Familjens åsikt om maträtten:

Sambon trodde inte att det skulle bli gott, men tji fick han. Alla älskade maten. Lätt att göra och smakade super!

CHINA IN MY MEMORY

Idag ska jag berätta hur man tillagar äkta kinesisk mat. Som de flesta i min närhet vet så var jag med min sambo i Kina en hel månad på semester. Vi hade en guide med oss och en killkompis. Vi fick uppleva olika kulturer och se så många vackra djur och blommor som man aldrig sett i lilla Sverige. Kinesiska kvinnor som jobbade på fälten i 40 grader värme och med folkdräkter på. De började jobba klockan fem på morgonen och höll på till sju, åtta på kvällen när solen gick ner. Jag har hört många säga att kinesisk mat är urkass, men mitt lilla gäng påstår raka motsatsen. Visserligen så hade vi ju vår kinesiska guide med oss som visste vad vi beställde in.På ett uteställe kommer jag ihåg att de hade paddor i ett nät på golvet. Man kunde peka på vilken padda man ville ha till middag och den tillagades då speciellt för den som ville ha. Mycket charm med Kinamaten var att de stod ute på de små gatorna i byarna och lagade sina dumplings, bröd, grillspett osv. För en billig peng satt man sen och njöt av frukosten ute i den vackra naturen. När vi kom hem från Kina så lagade vi nästan bara kinesisk mat och än idag fortsätter vi med jämna mellanrum att återuppleva matkulturen och att äta med pinnar här hemma. Visst kan man gå till en Kinarestaurant i stället om man inte vill laga själv, men tro mig när jag säger detta: Den Kinamaten som de serverar dig är så försvenskad.  Någon dag ska jag tillbaka till Kina. Vem vet...någon dag kanske jag bor där.

Här följer nu tre rätter som är superenkla att tillaga och något av det godaste i världen:
image263
Friterad majs:
1 burk majs
ca 2 dl vetemjöl
1 tsk socker
2 tsk salt
1 msk stark chilikrydda
Skölj av majsen i ett durkslag. Blanda mjöl, salt, socker och chili i en djup tallrik. Blanda ner majsen och se till så att alla majskornen får mjöl och kryddor på sig. Lägg sedan allting i durkslaget igen och skaka på durkslaget så att löst mjöl rinner bort. FRitera majsen tills att de ser ut som på bilden ovan. Det tar ca 10 minuter.
image264
Äggröra med tomater:
4 sharlottenlökar
Finhackad ingefära, en bit stor som en vitlöksklyfta
6 ägg
7 tomater
1 msk salt
1 msk stark chilikrydda
Finhacka löken för hand eller i matberedare. Stek upp löken och ingefäran i lite olivolja. Blanda äggen och kryddorna i en bunke och vispa ordentligt. Tillsätt 5 msk vatten i äggblandningen. Grovhacka tomaterna.(Går utmärkt i matberedare också.) Häll ner äggblandningen i stekpannan. Rör runt ofta för att inte bränna vid den. Till sist tillsätter du tomaterna.
image265
Bok choy, så mycket så det fyllde en wokstekpanna. Tänk på att detta krymper mycket precis som spenat. (Finns att köpa på Asien Trading tex i Malmö.) Alternativ: Mangold, bladspenat.
1,5 msk hoisinsås
1 tsk kinesisk soja/ljus soja
1,5 tsk ostronsås
Ingefära, finhackad, ungefär som en vitlöksklyfta i mängd.
rapsolja att woka i.
1pressad vitlöksklyfta
1 finhackad vitlöksklyfta
salt
grönsaksbuljong, 3 nypor av pulverbuljong
Fräs upp ingefäran och den pressade vitlöken. Lägg ner bok choyen. Blanda runt. Blanda ner hoisinsåsen, ostronsåsen, sojan, lite salt och grönsaksbuljongen. När det wokats en stund och bladen har minskat kraftigt i storlek så strö lite av den finhackade vitlöken över. Klart att servera.

Personligt tips:
Var inte rädd för att göra mycket majs och bok choy för jag lovar att det tar fort slut. Testa dig fram med chilin i maten. Om du tycker det kunde vara starkare så vet du det till nästa gång. I Kina beställde vi in flera grönsaksrätter, några kötträtter och ris. Maten kommer in på stora fat och meningen är att alla äter från samma fat med pinnar. Pinnar är en övningssak och vi har blivit duktiga på det. T.o.m. min tioåriga son klarar att äta med pinnar nu och han var inte med i Kina ens. Vill man så kan man ställa fram små kinaskålar till var och en så de slipper sträcka sig över bodet för att få tag på rätterna som står för långt ifrån.

Familjens åsikt om maträtten:
Alla rätterna var jättegoda. Bok choyen blev lagom krispig. Jag är inte förtjust i ingefära men när man bara har lite i en maträtt så fungerar det toppen för mig.

Chili con carne och lingonsallad

image257
Chili con carne:
Färs, nötfärs/blandfärs eller vad du har hemma ca 200 g
1 burk Vita bönor i tomatsås
1/2 burk krossade tomater
1 gul hackad lök
1 grön hackad chili eller 1 grön hackad paprika
1 msk paprikapulver
salt
svartpeppar
stark chilikrydda, smaka av hur mycket du vill ha
Stek upp färsen med löken och chilin/paprikan. Salta och peppra och krydda med paprikapulvert. Blanda ner vita bönorna med tomatsåsen. Krydda med chilikryddan. Smaka av hur starkt det blev och tillsätt därefter de krossade tomaterna. Låt "grytan" puttra under lock i ca 15 minuter.

Lingonsallad:
Spetskål/vitkål ca 350 g
lingonsylt 1,5 dl
Gräddfil 1 dl
Riv kålen grovt och blanda ner lingonsylt och gräddfil.

Servera med ris eller bröd, eller både ock för extra hungrigt folk. ;)

Personligt tips:
Köp burkar med blandade sorters bönor och ha i grytan. Ha köttbuljong i grytan.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen klagade för att det blev för starkt enligt honom. Vi vuxna tyckte det var precis lagom styrka. Lingonsalladen var mycket uppfriskande.

vitt vin

Normalt sett föredrar jag rött vin men detta vinet var en tjusning:


Black tower 2006 RIVANER

Lammfärsbiff med ananas

image255
Lammfärsbiff:
3 personer:
500 g lammfärs
1 tsk senap
1 tsk chilisauce
1 msk lammkrydda
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1 tsk timjan
1 finhackad lök
1 ägg
Blanda ovanstående ingredienser i en bunke. Ta upp lite kött handen och platta till. Lägg på 1 msk krossad ananas. Lägg sedan ett lager kött ovanpå och forma till en biff. Gör så många/stora biffar du önskar. Stek biffarna i olivolja och salta och peppra dem med svartpeppar på stekpannan. Stek tills de har fin brun färg och inte längre är rött inuti.

Potatis:

Klyfta fasta potatisar och skölj av dem i kallt vatten. Fritera dem på 170 grader i tio minuter. Öka sedan värmen i fritösen till 190 grader och fritera ytterligare i 4 minuter. Droppa av potatisen och krydda med salt och pommeskrydda.

Tomatsås:
Jag använde mig av Dolmiopastasås. Fräs upp lite hackad lök och champinjoner och blanda ner tomatsåsen. Servera den varm.

Garnering:
Ananas

Familjens åsikt om maträtten:
Eftersom både jag och min son älskar ananas så var detta en storslagen hit! Lammfärsbiffarna blev så saftiga. Jag älskar även friterad potatis. Ja ALLT var gott.

Köttgryta med ris

image254
Detta behöver du:
2-3 peroner

Grytbitar, nötkött 300-400 g
1-2 gula lökar
1 purjolök
1 röd paprika
1 litet paket tärnad bacon
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
150 g babymorötter
1 köttbuljong
1 tsk timjan
1 dl vatten
3-4 dl rödvin
Rivet citronskal från 1/2 citron
Finhackad stark korv
salt, peppar
Förberedelser:
Skär köttet i lagom stora bitar. Strimla purjolöken. Skär löken i klyftor. Grovhacka paprikan. Skär babymorötterna i lagom bitar. Pressa vitlöksklyftorna. Stek upp baconet och champinjonerna. Du behöver inte skiva eller dela champinjonerna, de ska vara hela

Bryn köttet i en stekpanna i lite smör. Lägg över köttet i en stor gryta därefter. Blanda ner vetemjölet i köttet. Häll 1 dl vatten i stekpannan och vispa det lite med skyn som blev kvar från att du stekte köttet. Häll ner skyn i köttgrytan. Tillsätt salt,peppar, timjan, tomatpuré, vitlöken, lagerbladen, köttbuljongen, rödvinet, den gula löken, citronskalet och den röda paprikan.  Låt detta puttra under lock i ca 30 minuter. Lägg därefter i babymorötterna och purjolöken.  Låt detta koka i 70 minuter till. Sist lägger du i champinjonerna, den starka korven och baconet. Koka ytterligare  20 minuter. Smaka av såsen med eventuellt lite soja. Total koktid: 1,5 timmar.
Servera med ris.

Familjens åsikt om maträtten:
Jag kan meddela att svamparna var urläckra. Det blev en mild god gryta.

Personligt tips:
Jag skriver inte ut hur mycket salt eller peppar man behöver eftersom det är så olika vad man vill ha för styrka på maten.

Garnering:
Cocktailtomater

Kyckling i ugn med pommes och broccoli

Hel färsk kyckling.
Kycklingmarinad:
image253
Blanda detta i en skål:
2 msk sweet chilisås
1 msk Ostronsås
0,5 dl olivolja
1,5 tsk salt
1 tsk pepparmix
1 tsk oregano
1 tsk Stek och grillkrydda
1-2 tsk citronsaft
Blanda ingredienserna noga och pensla hela kycklingen. Sätt kycklingen på ett stativ som jag har gjort eller lägg den i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 175 grader. Beräknad stektid är 60-80 minuter. Ta ut kycklingen efter halva tiden och pensla den på nytt. Lägg gärna lite äpplebitar i formen.

Broccoli:
Stek broccolin i små knippen. Salta dem och häll på lite ostronsås och lite chilikrydda. Servera genast.

Personligt tips:
Servera kycklingen med friterade pommes frites,ris eller kokt potatis och någon god sås. Exempel: Brunsås, gräddsås, bernaisesås.

Du kan även ha någon grönsallad till. Blanda gurkbitar, isbergssallad, lite tomater. En enkel salladsdressing kan vara gott att ha på salladen.
Blanda lite olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och häll över salladen.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen har tjatat om kyckling nu hur länge som helst, så idag fick han sin vilja igenom.HAn sa att det var den godaste kycklinhen han någonsin hade ätit!!! <3

Sweetchilinudlar med heta räkor!

image247

2 personer:
Detta behöver du:
Muffinsformar
Skalade räkor
Krossade tomater med örter
2 Vitlöksklyftor
chilikrydda
Basilika
Lagrad ost, gärna 1878
Äggnudlar
ca 1 dl Sweetchilisås
Olivolja
Hacka två vitlöksklyftor. Lägg lite ovanpå räkorna i formarna. Häll ca 1-2 msk krossade tomater ovanpå. Strö lite basilika på. Riv en bit ost och strö på. Krydda med chili. Sätt in dem i ugnen på 250 grader i ca fem minuter.
Koka upp äggnudlarna. Koka dem i två minuter med lite salt. Häll ut vattnet. Stek upp dem i lite olivolja och sweetchilisås. Krydda eventuellt med lite basilika, vitlök och chili.

Familjens åsikt om maträtten:
Som ni ser ovan så tyckte sonen att det var jättegott. Nudlarna försvann fort från tallriken. Detta var något av det snabbaste jag någonsin har tillagat och sååå gott det var!

Min hemlighet till lyckad laxfilé...

image244

Laxfilé i ugn:
2-3 personer:

3 laxfiléer
1 sharlottenlök
5-6 cocktailtomater
flingsalt
svartpeppar
citronsaft
Bakmargarin eller smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna på varsin bit aluminiumfolie som ska räcka till att stängas ihop runt om laxen. Hacka löken och strö ovanpå laxen. Skär tomaterna i fina skivor och lägg ovanpå. Salta och peppra. Droppa lite citronsaft på. Skär en bit smör och lägg ovanpå. Vik ihop folien och täpp till så att inte smöret rinner ut från paketet. Lägg paketen i en ugnsform med höga kanter. Sätt in ca 20-25 minuter mitt i ugnen.

Klyftpotatis:
Tvätta av så många potatisar som du tror att ni äter. Skär dem i klyftor. Försök göra alla klyftor i samma tjocklek. Skalet kan du ha kvar på potatisen. Skölj i ett durkslag så att du får bort stärkelsen från potatisen. (Det finns risk att de gärna klibbar ihop annars.) Fritera potatisen i en fritös i ca 10 minuter. Krydda när de är färdiga med salt, peppar, piffi och grillkrydda.

Squash och stjälkselleri:
1 squash
1 stjälkselleri
Skiva squashen och hacka sellerin. Stek upp dem på hög värme i en stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Gärna med lite vitlökspeppar. Låt dem få fin brun färg.

Garnering:
Rädisor
Citronskivor
Krasse

Personligt tips:
För Er som inte är rädda för lite fett i maten så kan Ni smälta lite smör i en kastrull eller i mikron och ha som sås till laxen. Man kan ha bernaisesås eller hollandaissås också till maten. Du kan använda vanlig lök också om du inte har sharlottenlök hemma.

Familjens åsikt om maträtten:
Detta var en mycket uppskattad måltid. Passar kanske bra som fredagsmiddag egentligen. Var välditgt lätt att laga till. Potatisarna blev supergoda. Sonen älskade squashen.

Tagliatelle med köttfärsspenat

image241
Koka upp vattnet till pastan. Följ anvisningarna på ditt pastapaket gällande mängd och koktid.
Stek upp malet kött på ganska hög värme i lite olivolja. Hacka en lök och tillsätt löken och önskad mängd spenat i köttfärsen. Krydda med salt, peppar eller pepparmix, chilipulver. När köttet inte längre är rosa, alltså genomstekt, så häll i en till två dl krossade tomater och 1 dl matlagningsgrädde. Låt det puttra en stund.
Garnera med hackad rå lök och små tomatbitar.

Kebabrulle

image239

Detta behöver du:
Libabröd, så många ni äter
Kebabkött,( Willy´s säljer färdigkryddad och strimlad i köttdisken)Man brukar räkna ca 100 g kött per person.
Mozzarellaost
Champinjoner
Cocktailtomater röda och gula
Gurka
Gul lök
Salladshuvud
Tzazikisås (Jag köper färdig men blandar i en 1-2 tsk senap, 1-2 vitlöksklyftor, salt och peppar)

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg libabröden i aluminiumfolie, se till att täcka dem ordentligt för annars blir de spröda och hårda i ugnen. Ha bröden i ugnen tills att grönsakerna är färdiga och köttet klart. Stek upp köttet i lite olja i en vanlig stekpanna. Hacka grönsakerna och blanda möjligen i lite extra i tzazikisåsen.
Lägg på kött, grönsaker och sås så som bilden visar på ett bröd. Rulla ihop och servera direkt. Akta så att inte allt rinner ut underifrån när du äter :)

Personligt tips:
Det går utmärkt att använda tacobröd också om du tycker bättre om de eller inte hittar Libabröden. (Willy´s har libabröd)

Familjens åsikt om maträtten:
Vi gillade allihopa maten. Gick jättefort att göra och maten är relativt nyttig.


stekt fisk, Indisk currysås, potatis

image238
Detta behöver du:
2-3 personer:

3 st alaskan pollock filéer
potatis (så många som ni orkar)
2 st stjälkselleri
1 purjolök
1 grön chili
2 dl mjöl
1 ägg
ca 3 dl ströbröd
salt,
peppar
sjukrydda
chiliflingor, går bra med vanlig chili också eller chilipulver
1 påse Indian curry sauce
(2,5 dl mjölk till såsen)
(25 g smör till såsen)

Ta fram tre stycken djupa tallrikar. På den första blandar du mjöl med salt, peppar, sjukrydda och chiliflingorna. Exakt hur mycket du behöver är svårt att säga. Krydda så att man ser att det är krydda i och det inte bara ser ut som mjöl längre. På den andra tallriken blandar du ett ägg med en halv deciliter vatten. Den tredje och sista tallriken häller du ströbrödet på. Doppa fiskfiléerna helt först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek fisken i lite olja tills den fått gyllenebrun färg på båda sidor.
Hacka stjälksellerin, purjolöken och den gröna chilin grovt. Fräs detta i smöret. (25 g till en påse sås dvs) Blanda ner såsmixen och tillsätt sedan 2,5 dl mjölk. Låt det puttra ca fem minuter och rör runt mellan varven. TADA!!!!!
Servera med kokt potatis!

Personligt tips:
Fräs upp grönsakerna och häll ner lite matlagningsgrädde istället för currysåsen. Salta och peppra. En klick senap i och smaka av! Har du ngn annan sås hemma som du gillar skarpt så kan du utan problem ha grönsakerna i den istället. (T.ex. bernaisesås)

Familjens åsikt om maträtten:
"asgott" sonens kommentar. Vi vuxna tyckte att jag skulle kryddat mer än vad jag gjorde. Så till er som testar det: Ta MYCKET kryddor! :)

RSS 2.0